Alex Optika

Látásvizsgálat

Üzleteinkben diplomás optometristák végeznek teljeskörű látásvizsgálatot, illetve a sopron plazai üzletünkben szemész szakorvosi magánrendelés is elérhető.

Általános vizsgálat menete:

A személyes konzultáció során felmérjük a páciens igényeit, megkérdezzük panaszairól. Ezt követően computerrel, objektívan megállapítjuk a szem fénytörési hibáját, mely kiindulási pontként szolgál a végleges, pontos korrekció eléréséhez. Ezután szubjektív módon, az egyén aktív közreműködésével folytatjuk a vizsgálatot. A próbakeret felhelyezése után, különböző kombinációjú lencsék segítségével találjuk meg az egyéni, legoptimálisabb szemüveg dioptriát. Amennyiben szükséges, a távoli korrekció után az esetleges olvasási problémákat is korrigáljuk.

Speciális esetekben, mikor szemizom egyensúly-zavar gyanúja merül fel, úgynevezett Polateszt vizsgálatot végzünk. Ennek lényege, hogy a két szemet egy időben, mégis egymástól elválasztva vizsgáljuk, így állapítjuk meg, hogy a két szem együtt tud-e működni. Ha eltérést találunk, megmérjük ennek mértékét és speciális prizmás szemüveget írunk fel.

14 év alatt a szemvizsgálatot szakorvosnak kell végeznie!

SZT_0536_20160224