kontaktlencse-2

Kontaktlencse

Kontaktlencse illesztést Kontaktológus kollégák végeznek jól felszerelt vizsgálónkban. Ha valaki még nem viselt soha kontaktlencsét, ám szeretné szemüvege helyett inkább azt választani, vagy akár csak alkalomszerűen kontaktlencsét hordani, teljeskörű tájékoztatást nyújtunk a kontaktlencse viselésével kapcsolatos teendőkről, szabályokról.

A megbeszélés után történik a pontos korrekció megállapítása, majd mikroszkóp segítségével vizsgáljuk meg, hogy a szemek alkalmasak-e kontaktlencse viselésére. Egy speciális lámpával tájékozódunk a könnyfilm állapotáról. A kapott adatok alapján a Kontaktológus kiválasztja a Páciens számára legmegfelelőbb alapanyagú, élettartamú, víztartalmú, görbületű kontaktlencsét. Ebből egy párat felhelyez a szemre, ezzel a próbalencsével fél órát lehet sétálni. A várakozási idő letelte után kontrolláljuk a látásélességet, ha szükséges, korrigáljuk a dioptriákat, a mikroszkóppal pedig ellenőrizzük a lencse illeszkedését. Ha minden rendben van, következik a betanítás, mely során a Páciensnek megmutatjuk, hogyan kell a kontaktlencséket a szembe behelyezni, és onnan eltávolítani. Megmutatjuk az ápolással, tárolással kapcsolatos teendőket, és minden higiéniai szabályt még egyszer átbeszélünk.

Ezután a próbalencse elvihető. Egy hét hordás után van szükség az első kontrollra, ekkor minden felmerülő kérdésre válaszolunk, amennyiben szükséges a lencseparamétereket megváltoztatni, újabb próbalencsét adunk. Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb lencsét, akkor évente ajánlott kontroll vizsgálatra

SZT_0467_20160224